Gastheer Trailrun

Hank Jan Zwart beheerder Gem. Ermelo

Even voorstellen: mijn naam is Henk Jan Zwart. Als beheerder van de gemeentelijke bossen en heidevelden van de Gemeente Ermelo ben ik in zekere zin, namens mijn werkgever, weer gastheer voor de deelnemers van de 2e Veluwse Trailrun op 5 september. 

Het gebied (https://www.veluwsetrailrun.nl/pg-31937-7-123296/pagina/deelnemersinfo_-_trails_10km_16km_23km_en_30km.html) waar je doorheen loopt kent een lange geschiedenis van bewoning, benutting en (sinds de afgelopen eeuw) natuurbeleving. Onderweg zie je eeuwenoude (!) bomen, uiteraard afgewisseld met jongere bomen, heidevlakten en duizenden jaren oude grafheuvels, maar ook loop je over wegen die al in de Middeleeuwen (en soms al eerder!) in gebruik waren!   

Het is ook een wildrijk gebied: er leven in de bossen grote populaties edelherten, wilde zwijnen, reeën, dassen en vossen, en sinds vorig jaar wordt ook de wolf af en toe waargenomen! Op de heide leven diverse reptielensoorten, waaronder de adder (die zitten dus niet altijd onder het gras!). 

Hopelijk heb je voldoende energie om tijdens het lopen goed rond te kijken! En lukt dat niet? Geen nood: je bent uiteraard van harte welkom om later nog eens terug te komen naar de Ermelose contreien! Je kunt dan in een heel ander tempo de prachtige omgeving, met hier en daar schitterende vergezichten, op je in laten werken. Wie weet: tot ziens! 

 

Henk Jan Zwart (beheerder gemeentelijke bossen en heidevelden Ermelo)

HenkJan Zwart boswachter gem. Ermelo HenkJan Zwart boswachter gem. Ermelo